I forbindelse med mit eksamensprojekt med 3d-print bruger jeg tegne programmet Tinkercad. Tinkercad er et brugervenligt program som er nemt at gå til. Når du er logget på, så får du mulighed for at oprette dine egne figurer, samt at gemme dem online.

Jeg er ikke bekendt med at begå mig i et tredimensionelt rum så det krævede lidt til vending,til at starte med blev jeg simpelthen køresyg af at sidde foran skærmen. Fjollet, men sandt.

Tinkercad har nogle simple men værdigfulde funktioner som gør det lettere at begå sig. Fx. arbejder man i geometriskeformer som kan lægges oven i hinanden eller ‘trækkes fra’. Et af de hjælpemidler jeg hurtigt har fundet ud af er en stor hjælp er en lineal man kan trække ind over sin figur og indtaste sine mål manuelt. Benytter man ikke linealen er det meget svært at ramme de nøjagtige mål.

Når man er færdig med sin tegning er det muligt at gemme figuren til en fil, som kan bruges i en 3D-printer. Cura er et program som figuren gemmes i for at overfører filen til 3d-printeren.

Skærmbillede 2015-06-08 kl. 11.05.33

Det er meget enkelt at gemme i Cura og begge program er bygget op som man guides hele vejen. Når først man har prøvet det en enkelt gang, er det min erfaring, at det er nemt at gå til.