Det er super trendy at dekorere og sætte sit personlige præg på sit tøj i øjeblikket.  Man kan købe skønne patches, nærmest alle steder, med diverse motiver og statements – men du kan også lave dine egne

Sådan gør du:

Skitser et motiv som du gerne vil bruge. Det kan være en velkendt figur, et statement eller måske en af dine egne tegninger. Du skal dog være obs at jo flere krummelure og skæve vinkler, jo sværere er det at monteret. Geometriske farver er nemme at gå til.

Når du har besluttet dig for et motiv skal du tegne det over på et stk bomuldslærrede. Du kan også overfører motivet ved først at tegne det med en blød blyant på papir og så ´gnide´det over på bomuldet – husk blot at motivet så bliver spejlvendt.

Spænd lærredet ud i en broderiring. Når du hele tiden har arbejdet fladt og stramt undgår du at det bliver skævt.

Broder motivet med fladsting – eller freestyle – husk dog at monteringen er nemmest jo fladere dit patch er.

 

Når motivet er broderet på lærredet skal der stryges et stykke veledon på bagsiden. Klip et stykke i samme størrelse som motivet og stryg det forsigtigt bag på motivet.

Klip omkring broderiet med en lille cm sømrum.

Fold sømrummet ind bag broderiet og sy kanten omkring med tætte kastesting. Jo mere omhyggelig du er kanten, jo pænere bliver afslutningen på dit patch.

Nu er mærket klar til at blive syet fast. Sy evt på symaskine eller i hånden med alm forsting. Dekorer evt en fed cowboyjakke, så du er klar til foråret som er lige om hjørnet.

God fornøjelse

KH Laura