Livet som mor byder sommetider på uventede overraskelser, sådan en stod jeg med torsdag morgen da jeg var på vej ud af døren og i skole. Ak men det var heller ikke værre end at jeg måtte have ham med.

IMG_7527Udover det fornemme besøg fra grønland (som jeg har skrevet om i et tidligere indlæg) påbegyndte jeg en lille kniv til dekorationsarbejde i træ. Mit novice hoved, når det kommer til knive, har glemt knivtypens navn.

Selve kniven er klippet af bladet fra en fuksvans og efterfølgende slebet til på en bænksliber.

IMG_7539IMG_7534Skæftet bliver lavet af et bordben. Træet er meget mørk og hårdt så mit novice bud vil være at det evt er maghoni, men må vist hellere spørge en på ekspertstadiet.

Skæftets udformning og funktion er ikke gennemtænkt, det skulle gå lidt stærkt men det ligger umiddelbart godt i hånden og det er vel det væsentlige. Finpudsning, æstetisk mm må komme efterhånden som jeg bliver mere fortrolig med opgaven. Ikke dermed sagt at jeg regner med at nå at lave 26 knive mere men tanken er tænkt og dermed lagret.
IMG_7538Påtrods af besøg fra Grønland, en søn med i skole, tur til læge med sidst nævnte, tilbage til skolen og en masse andre forstyrrende faktorer formåede jeg at samle kniven så den er klar til at blive fin pudset og afprøvet i næste uge. Så skal jeg bare lige huske mig selv på at huske at spørge hvad det egentlig er for en kniv jeg er ved at lave.