Jeg har efterhånden ret meget erfaring med div. elastisk stof så da ugens opgave på skolen lød på at arbejde i strækstoffer på overlocker og alm symaskine følte jeg mig umiddelbart på hjemmebane.

Jeg kunne have valgt den sikre vej og sy en trøje  eller andet velkendt men har forsøgt at slå knude på sidste uges teori om konceptudvikling.

Jeg har kort lavet en skitse over en ide til et designkoncept sammen med en medstuderende. Jeg har svært ved at skille de forskellige niveauer i et koncept fra hinanden men den kreative proces mærker jeg under huden.

Helt kort er dette konceptet et børne tørklæde med et skjult rum til rejsekortet. Et tørklæde der er personligt og udviklet til brugeren.

Min fiktive ‘bruger’ er 7 år og vild med tegneserien om MyLittlePony.

IMG_7861

Tørklædet er syet af div forskellige rester strækstoffer. Udfordringen i det for mig lå i at få formgjort ponyen, quiltet i strækstof og montere lynlåsen.

IMG_7865

Øjet er klippet i filt og broderet på med tungesting. Øre, manke og hale er quiltet med et lag pladevat og benene har fået lidt tyngde med lidt afklip lagt løst ind i inden monteringen.
IMG_7869

Bagdelen er lavet som en lomme med lynlås til rejsekortet, ideen med lommen er at barnet ikke behøver tage tørklædet af for at ‘bippe’ sig ind og ud.

Det er et sjovt lille projekt og kun fantasien sætter grænser for udformningen.