I undervisningsforløbet jeg har lavet i forbindelse med eksamen lægger jeg vægt på at give eleverne mulighed for at kombinere ny teknologi og traditionelt håndværk ( i opgaven har jeg klart defineret begreberne).

En af de ting jeg har skitseret er en 3d printet fingerring der også fungerer som en traditionel ring.

Skitsen, tegningen og printet blev helt som det var tænkt, dog krævede det lidt ekstra hjerneaktivitet fra min side at få hullerne til væven til at passe.

IMG_0704

Jeg har printet både en firkantet og rund. den runde har dog den fejl at den er med lige antal huller så vævningen ikke kommer til at passe.IMG_0712

Efter at have printet den firkantede kom jeg på ideen at forsøge at vende den så væven ligger på tværs af hånden. For at dette kan lade sig gøre har jeg lavet et par tværliggere der holder selveringen men som er så smalle at de ikke ligger i vejen for selve væven. Jeg havde faktisk ikke troet at printeren ville kunne printe denne model da tværliggeren er svævende, men jo jeg blev positivt overrasket.
IMG_0728

Ingen væv uden vævebue. Jeg fandt dog hurtigt ud af at det var nemmere at bruge en alm nål.
IMG_0735

Printene er holdbare men de har dog svage punkter så den første fingervæv knækkede desværreIMG_0733

Printeren vil helst printe enkle elemter, dette fandt jeg ud af da jeg forsøgte at sætte tempoet op og ville printe mere en to ting ad gangen. Men jeg blev klogere og måtte væbne mig med tålmodighed.IMG_0897Jeg er rigtig glad for det færdige resultat og elsker at man kan ændre udtrykket som man har lyst til  den samme ring.